NATJEČAJ ZA 24. FESTIVAL GLUMCA

Natječaj za 24. Festival glumca Intendantima i ravnateljima kazališta, festivala, kazališnih družina i umjetničkih organizacija


Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija raspisuju

N A T J E Č A J

za 24. FESTIVAL GLUMCA

I.
24. Festival glumca održat će se od 12. do 20. svibnja 2017.g.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 1. siječnja do 31. prosinca 2016.g.

Rok za prijavu nanatječaj je 21. siječanj 2017.g.

II.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti sva kazališta, festivali, glumačke družine i umjetničke organizacije te pojedinci - članovi Hrvatskog društva dramskih umjetnika i studenti Akademije dramske umjetnosti koji svojim umjetničkim djelom ispunjavaju uvjete natječaja. Prijavljuje se jedna (1) predstava, a u prijavi molimo obavezno navesti točan datum premijernog izvođenja predstave, dostaviti programsku knjižicu i snimku predstave, kao i ispunjeni Upitnik koji je sastavni dio ovog natječaja.

III.
Izborniku Festivala treba osigurati najmanje tri termina za gledanje prijavljene predstave i to u razdoblju od 21. siječnja do 31. ožujka 2017.g., a o terminima igranja predstava treba promptno i pravovremeno obavještavati Tajništvo HDDU-a.
Izbor predstava izbornik će objaviti najkasnije do 1. travnja 2017.g.

IV.
Sudionici Festivala predstave će igrati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku. Grad domaćin 24. Festivala glumca su Vinkovci.

V.
Posljednjeg dana održavanja Festivala Ocjenjivački sud dodjeljuje: dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumicama; dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumcima;nagradu Ivo Fici za najbolje ostvarenje mladoj glumici ili glumcu do 28 godina; nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade te nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. Nagrade se sastoje od priznanja, statua Fabijan Šovagović, Ivo Fici, Nevenka Filipović i Vanja Drach te novčanog iznosa.

VI.
Svim sudionicima osigurani su putni troškovi, dnevnice, hotelski smještaj na bazi punog pansiona te troškovi prijevoza scenografije sukladno raspoloživim sredstvima Festivala glumca, a druge naknade nisu pokrivene (autorski honorari za izvedb u i sl. dodatni troškovi).

VII.
Prijave za Festival u propisanom natječajnom roku, uz obavezno ispunjeni priloženi Upitnik, dostavljaju se naadresu: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, 10000 Zagreb, Amruševa ulica 19/III.

Za Festivalski odbor Festivala glumca:
Marija Filipović, dipl.oec.
Izvršna producentica


Upitnik za prijavljenu predstavu 24. Festivala glumca