Natječaj za 25. Festival glumca

Natječaj za 25. Festival glumca

Intendantima i ravnateljima kazališta, festivala, kazališnih družina i umjetničkih organizacija

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija raspisuju

NATJEČAJ za 25. FESTIVAL GLUMCA

I.
25. Festival glumca održat će se od 11. do 20. svibnja 2018.g.

Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 1. siječnja do 31. prosinca 2017.g.

Rok za prijavu na natječaj je 20. siječanj 2018.g.

II.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti sva kazališta, festivali, glumačke družine i umjetničke organizacije te pojedinci - članovi Hrvatskog društva dramskih umjetnika i studenti Akademije dramske umjetnosti koji svojim umjetničkim djelom ispunjavaju uvjete natječaja. Prijavljuje se jedna (1) predstava, a u prijavi molimo obavezno navesti datum premijernog izvođenja predstave, dostaviti programsku knjižicu i snimku predstave, kao i ispunjeni Upitnik koji je sastavni dio ovog natječaja.

Pri odabiru kazališne predstave koja se prijavljuje treba uzeti u obzir sve tehničke zahtjevnosti predstave i uskladiti ih s tehničko-scenskim mogućnostima kazališta i dvorana u gradovima Vukovarsko-srijemske županije u kojima se predstave igraju.

III.
Izbornici Festivala treba osigurati najmanje tri termina za gledanje prijavljene predstave i to u razdoblju od 21. siječnja do 31. ožujka 2018.g., a o terminima igranja predstava treba promptno i pravovremeno obavještavati Tajništvo HDDU-a.

Popis izabranih predstava koje će sudjelovati na 25. Festivalu glumca izbornica će objaviti najkasnije do 1. travnja 2018.g.

IV.
Sudionici Festivala predstave će igrati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku. Grad domaćin 25. Festivala glumca je grad Ilok.

V.
Posljednjeg dana održavanja Festivala Ocjenjivački sud dodjeljuje: dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumicama; dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumcima; nagradu Ivo Fici za najbolje ostvarenje mladoj glumici ili glumcu do 28 godina; nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade te nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. Nagrade se sastoje od priznanja, statua Fabijan Šovagović, Ivo Fici, Nevenka Filipović i Vanja Drach te novčanog iznosa.

VI.
Svim sudionicima osigurani su putni troškovi, dnevnice, hotelski smještaj na bazi punog pansiona te troškovi prijevoza scenografije sukladno raspoloživim sredstvima Festivala glumca, a druge naknade nisu pokrivene (autorski honorari za izvedbu i sl. dodatni troškovi).

VII.
Prijave za Festival u propisanom natječajnom roku, uz obavezno ispunjeni priloženi Upitnik, dostavljaju se na adresu: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, 10000 Zagreb, Amruševa ulica 19/III.

Za Festivalski odbor Festivala glumca:
Marija Filipović, dipl.oec.
Izvršna producentica