Dodjelom nagrada i priznanja završio je 26. festival glumca

SVEČANOM DODJELOM NAGRADA I PRIZNANJA ZAVRŠIO JE 26. FESTIVAL GLUMCAOtok, 19. svibnja 2019. - Proteklih devet dana Otok, Ilok, Vukovar, Vinkovci i Županja ugostili su 17 predstava iz natjecateljskoga te jednu predstavu iz popratnoga programa. U sklopu Četvrtoga susreta akademija pogledali smo studentske ispitne produkcije iz Zagreba i Osijeka. Popratni je program upotpunilo i predstavljanje knjige profesorice Mire Perić, zatim poetska večer s Enesom Kiševićem, Dan domaćina Žarka Potočnjaka, prijem kod župana gospodina Bože Galića, druženje u vojarni Bosut te posjet Gradskom muzeju Vukovar. Cvijeće i svijeće položili smo u vojarni Bosut za poginule hrvatske branitelje, zatim na  Memorijalnom groblju žrtava Domovinskoga rata u Vukovaru, na Ovčari te na grobu Ive Gregurevića.  


Iako je  glumac osnovni preduvjet kazališta jer bez glumca ne bi bilo kazališne predstave, živimo u vremenu u kojem je promidžba postala iznimno važna. Uspješnosti promocije predstave uvelike pridonosi njezin vizualni identitet, prvenstveno plakat. Zbog toga na Festivalu glumca postoji trijenalna Nagrada za najbolji kazališni plakat. Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Branka Hlevnjak, Želimir Fišić i Dubravko Mataković, jubilarnu, petu Nagradu za najbolji kazališni plakat dodijelio je dizajneru Antoniju Doliću za plakat predstave "Ljudski glas" Zagrebačkoga kazališta mladih, uz posebnu pohvalu istom kazalištu za vizualni identitet. Posebnu pohvalu za plakat predstave za djecu ocjenjivački sud dodijelio je autoru Vladimiru Andriću za plakat predstave „Pepeljuga“ Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci.

U sklopu ovogodišnjega 26. festivala glumca u natjecateljskom programu po izboru Mirele Brekalo-Popović imali smo priliku pogledati 95 glumačkih ostvarenja.  Članovi ocjenjivačkoga suda: gospođa Ankica Dobrić, gospodin Trpimira Jurkić i gospodin Branimir Vidića – Flika dodijelili su Nagradu Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina Mateji Marušić za ulogu Laure Wingfield u predstavi „Staklena menažerija“ Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci.Nagrada Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina  pripala je Dominiku  Karakašiću za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar.U Zadar je otišla i Nagrada za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade Nevenka Filipović , koju je dobio ansambl predstave „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar. Ansambl predstave čine: Juraj Aras, Sanja Zalović, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta.Nagrade Fabijan Šovagović dobile suOlga Pakalović za ulogu Olge u predstavi „Konstelacije“ Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i  produkciji Osječkoga ljeta kulture 2018. i Teatra Exit u Zagrebu te ulogu Sanje u predstavi „Svaki tvoj rođendan“ Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu teAna Vilenica za ulogu Julienne Bušić u predstavu „Tko je ubio Zvonka Bušića“ Tihomira Dujmovića u režiji Roberta Kurbaše i produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese iz Zagreba.Nagrada Fabijan Šovagović pripala je iFilipu Križanu za ulogu sina te Siniši Popoviću za ulogu oca u predstavi „Susret“ autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.Najboljom predstavom Festivala, odnosno Nagradom Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini ovjenčana je  predstava „Konstelacije“ Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i produkciji Teatara Exit iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2018.

 

Uz dosadašnje nagrade Festivalsko je vijeće Festivala glumca dodijelilo Nagradu Ivo Gregurevićza izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu Festivalsko vijeće Festivala glumca dodijelilo je gospođi Perici Martinović te Nagradu Zvonimir Torjanacza svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca Festivalsko vijeće Festivala glumca dodijelilo je gospođi Zdenki Buljan.

 

www.festivalglumca.hr

 

Fotografije: https://drive.google.com/open?id=1u6ecqMo0IcitKeeDCAAzwSPJn1KRJTl8

 

 

U Otoku je otvoren 26. festival glumca

U Otoku je otvoren 26. festival glumca

 

Otok, 11. svibnja 2019. – Večeras je u Domu kulture svečano otvoren 26. festival glumca. Drugi je to put da je Grad Otok domaćin Festivala. Gradonačelnik Josip Šarić izrazi je nadu da će ove godine imati priliku biti pravim domaćinom Festivala, što zadnji put nisu imali priliku biti zbog poplave koja je devastirala Vukovarsko-srijemsku županiju.  

 

 

26. godinu zaredom glumci su došli u gradove Vukovarsko-srijemske županije slaviti svoju umjetnost i svoje glumačko umijeće. Glumac izlazeći pred publiku ima čast i užitak stvaranja svjetova. I upravo taj glumac, čovjek koji pred gledateljima donosi neki drugačiji svijet ili sliku našega društva, je suština ovoga festivala. Festival glumca posvećen je glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu. Jedinstveni je upravo po tome što na njemu glumci biraju predstave, glumci su članovi ocjenjivačkoga suda i domaćini festivala. Festival glumca slavlje je glumačke umjetnosti i glumačkog postojanja. 

U narednih devet dana pozornice u Otoku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku bit će žarište kazališnoga života. Na njihovim pozornicama izvesti će se sedamnaest predstava iz Dubrovnika, Koprivnice, Mostara, Osijeka,  Šibenika, Velike Gorice, Vinkovaca, Zadra i Zagreba. Njih je pomno odabrala ovogodišnja izbornica Mirela Brekalo-Popović. Predstave će pomno pratiti ocjenjivački sud u kojem su ove godine Ankica Dobrić, glumica Gradskoga dramskoga kazališta „Gavella“ iz Zagreba, Trpimir Jurkić, glumac Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu i Branimir Vidić-Flika, glumac Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.  

 

Članovi ocjenjivačkoga suda

 

Prvi put Festivalsko će vijeće dodijeliti Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca te Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.  

Ove  je godine dodijeljena i trijenala Nagrada za najbolji kazališni plakat. Ocjenjivački sud trijenalne Nagrade za najbolji kazališni plakat: Branka Hlevnjak, Želimir Fišić i Dubravko Mataković, razmotrio je 29 prijavljenih plakata te jubilarnu, petu Nagradu za najbolji kazališni plakat dodijelio autoru Antoniju Doliću za plakat predstave "Ljudski glas" Zagrebačkoga kazališta mladih, uz posebnu pohvalu istom kazalištu za vizualni identitet. Ove je godine ocjenjivački sud odlučio posebno pohvaliti i plakat predstave za djecu pa su tako pohvalili  Vladimira Andrića za plakat predstave "Pepeljuga" Gradskoga kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci. Plakati su za trajanja Festivala izloženi u predvorju svih kazališnih dvorana u Otoku, Iloku, Vukovaru, Vinkovcima i Županji.  

I ove nas godine izvedbe izabranih predstava prati bogat popratni festivalski program. Uz tradicionalne manifestacije Dan domaćina, Misu za glumce, Glumačko sijelo i Susret akademija, Festival će ugostiti predstavu Zijaha Sokolovića „Lijevo desno glumac“, glumačku večer Enesa Kiševića i predstavljanje knjige Mire Perić. U znak sjećanja na sve divne i radosne trenutke koje su stanovnici Vukovarsko-srijemske županije i kolege glumci provodili s Ivom Gregurevićem,  u petak 17. svibnja u 13 sati održat će se okupljanje njemu u čast u Donjoj Mahali. 

 

dr. sc. Iva Hraste-Sočo


Josip Šarić


Na svečanom otvaranju okupljenim su se uzvanicima obratili izaslanica Ministrice kulture dr.sc. Iva Hraste-Sočo, izaslanica Vukovarsko-srijemskog župana Marija Budimir, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić, domaćin Festivala Žarko Potočnjak, predsjednik Festivalskoga odbora Joško Ševo te predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović. Nakon što su gospođa Budimir i gospođa Martinović otvorile 26. festival glumca publika je uživala u glumačkim kreacijama Renea Bitorajca i Jana Kerekeša u predstavi „Samo preko njega mrtvog“.  

 

 

 

 

 

 

Fotografije s otvorenja: https://drive.google.com/drive/folders/10liIJa8Rd9aPRnDdyoeerszfxpoC-cAs?usp=sharing

Raspored igranja predstava:http://www.festivalglumca.hr/index.php?p=list&group=12

U Kazališnoj kavani predstavljen 26. festival glumca


U Kazališnoj kavani predstavljen 26. festival glumca

U prekrasnom ambijentu Kavkaz kazališna kavana Perica Martinović, predsjednica HDDU-a; Joško Ševo, predsjednik Festivalskoga vijeća Festivala glumca; Marija Filipović, izvršna producentica; Slaven Nuhanović, izvršni producent; Josip Zelić, producent; Mirela Brekalo-Popović, izbornica 26. festivala glumca te Žarko Potočnjak, domaćin 26. festivala glumca najavili su raspored igranja predstava, popratni festivalski program, predstavili članove Ocjenjivačkoga suda te domaćina festivala.

Gradovi Vukovarsko-srijemske županije od 10. do 19. svibnja ponovno postaju žarišta kazališnog života, a ovogodišnji grad domaćin je Grad Otok, u kojem će Festival svečano biti otvoren u subotu 11. svibnja u 20 sat. Na otvorenju bit će izvedena predstava "Samo preko njega mrtvog" u izvedbi Renea Bitorajca i Jana Kerekeša. Sedamnaest predstava po izboru Mirele Brekalo-Popović pratit će ocjenjivački sud u sastavu: Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Vladimir Vidrić - Flika. Oni će dodijeliti nagrade četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja: dvije glumice i dva glumca; jednu Nagradu Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina jednu; jednu Nagradu Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina (dodjeljuje se od jubilarnog, 25. festivala glumca 2018.g.); jednu Nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade (dodjeljuje se od 2008.g.); jednu Nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini (dodjeljuje se od 2010.g.); jednu Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca i jednu Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu. Glumca Ive Gregurevića prisjetit ćemo se i na Danu sjećanja na Ivu Gregurevića u petak, 17. svibnja u Donjoj Mahali.

Domaćin festivala Žarko Potočnjak s Festivalom je od njegovih početaka te je već na samoj konferenciji ispripovijedao crticu iz povijesti Festivala te najavio kako će na Danu domaćina, 15. svibnja, ispričati razne dogodovštine vezane uz Festival.

Raspored svih događanja i dodatne informacije nalaze se na povezniciFotografije s konferencije za medije

 

Logotip Festivala glumca

 

Plakat 26. festivala glumca

Konferencija za medije 26. festivala glumca

Konferencija za medije 26. festivala glumca​

Konferencija za medije 26. festivala glumca održat će se u ponedjeljak, 29. travnja 2019. u 12:00 sati u Kavani Kavkaz (Trg Republike Hrvatske 1, Zagreb). Molimo vas predstavnike medija da svoj dolazak potvrde na press@festivalglumca.hr ili hddu@hddu.hr.

Konferencija za medije

Izabrane su predstave 26. festivala glumca

PREDSTAVE 26. FESTIVAL GLUMCA
Otok, Vukovar, Županja, Vinkovci, Ilok
(od 10. do 19. svibnja 2019.)

1. HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ZAGREBU
Miro Gavran „SVAKI TVOJ ROĐENDAN“ u režiji Renea Madvešeka

2. ZAGREBAČKO GRADSKO KAZALIŠTE KOMEDIJA
John Buchan – Alfred Hitchcock / Patrick Barlow „39 STEPENICA“ u režiji Marka Jurage

3. SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH, Zagreb
Simon Bent „ELLING“ u režiji Hrvoja Korbara

4. TEATAR EXIT, Zagreb
Nina Mitrović „SUSRET“ u režiji Nine Mitrović

5. KAZALIŠTE KNAP, Centar kulture na Peščenici, Zagreb
Ephraim Kishon „KOD KUĆE JE NAJGORE“ u režiji Borisa Kovačevića

6. BINOCULAR TEATAR, Zagreb
Dubravka Ugrešić „ŠTEFICA CVEK U RALJAMA ŽIVOTA“ u režiji Borne Armaninija

7. LUDA KUĆA, Zagreb i VESELA REPUBLIKA, Zagreb
Rene Bitorajac „SAMO PREKO NJEGA MRTVOG“ u režiji Renea Bitorajca

8. Umjetnička organizacija KAZALIŠNA DRUŽINA IZA ZAVJESE, Zagreb
Tihomir Dujmović „TKO JE UBIO ZVONKA BUŠIĆA“

9. PUČKO OTVORENO UČILIŠTE VELIKA GORICA, GRADSKO KAZALIŠTE - SCENA „GORICA“
Kristina Kegljen „ZOV DIVLJINE“ u režiji Lee Anastazije Fleger

10. Koprodukcija OSJEČKOG LJETA KULTURE 2018. i TEATRA EXIT, Zagreb
Nick Payne „KONSTELACIJE“ u režiji Aide Bukvić

11. KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA, Dubrovnik
Ivo Vojnović / Davor Mojaš / Srđana Šimunović „GLUMICE II. KATEGORIJE“ u režiji Srđane Šimunović

12. GRADSKO KAZALIŠTE „JOZA IVAKIĆ“ Vinkovci
Tennessee Williams „STAKLENA MENAŽERIJA“ u režiji Dražena Ferenčine

13. Koprodukcija LUDENS TEATRA, Koprivnica i KAZALIŠTA MORUZGVA, Zagreb
Ana Maras Harmander „BRODOLOMKE“ u režiji Krešimira Dolenčića

14. Gradsko dramsko kazalište Gavella, Zagreb i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Ivo i Vinko Brešan „KAKO JE POČEO RAT NA MOM OTOKU“ u režiji Dražena Ferenčine

15. HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U MOSTARU
Woody Allen „SVIRAJ TO PONOVNO SAM“ u režiji Maria Kovača

16. GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH SPLIT
- Predstava za djecu i mlade –
Olja Savičević Ivančević „BOLJE BITI BOGAT I SRETAN“ u režiji Nenni Delmestre

17. KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR
- Predstava za djecu i mlade –
Ana Prolić „NIKOMU PRAVO“ u režiji Ane Prolić

Izbornica 26. Festivala glumca
Mirela Brekalo - Popović, ak. glumica


Plakat
26.festival glumca

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija raspisuju N A T J E Č A J za 26. FESTIVAL GLUMCA

Broj: 93/2018.
Zagreb, 20. prosinca 2018.


Intendantima i ravnateljima kazališta, festivala, kazališnih družina i umjetničkih organizacija


Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija raspisuju
N A T J E Č A J za 26. FESTIVAL GLUMCA

I.
26. Festival glumca održat će se od 10. do 19. svibnja 2019.g.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 1. siječnja do 31. prosinca 2018.g.
Rok za prijavu je 20. siječanj 2019.g.

II.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti sva kazališta, festivali, glumačke družine i umjetničke organizacije te pojedinci - članovi Hrvatskog društva dramskih umjetnika i studenti Akademije dramske umjetnosti te Umjetničkih akademija koji svojim djelom ispunjavaju uvjete natječaja. Prijavljuje se jedna (1) predstava, a u prijavi molimo obavezno navesti datum premijernog izvođenja predstave, dostaviti programsku knjižicu i snimku predstave, kao i ispunjeni Upitnik koji je sastavni dio ovog natječaja.
Pri odabiru kazališne predstave koja se prijavljuje treba uzeti u obzir sve tehničke zahtjevnosti predstave i uskladiti ih s tehničko-scenskim mogućnostima kazališta i dvorana u gradovima Vukovarsko-srijemske županije u kojima se predstave igraju.

III. Izborniku/ci Festivala treba osigurati najmanje tri (3) termina za gledanje prijavljene predstave i to u razdoblju od 21. siječnja do 31. ožujka 2019.g., a o terminima igranja predstava treba promptno i pravovremeno obavještavati Tajništvo HDDU-a. Popis izabranih predstava koje će sudjelovati na 26. Festivalu glumca bit će objavljen najkasnije do 1. travnja 2019.g.
IV.
Sudionici Festivala predstave će igrati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku. Grad domaćin 26. Festivala glumca je grad Otok.
V.
Posljednjeg dana održavanja Festivala Ocjenjivački sud dodjeljuje: dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumicama; dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumcima; nagradu Ivo Fici za najbolje ostvarenje mladom glumcu do 28 godina; nagradu za najbolje ostvarenje mladoj glumici do 28 godina; nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade te nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. Nagrade se sastoje od priznanja, statua Fabijan Šovagović, Ivo Fici, Nevenka Filipović i Vanja Drach te novčanog iznosa.
VI.
Na 26. Festivalu glumca postavit će se Trijenalna izložba kazališnih plakata. Stručni ocjenjivački sud, u čijem sastavu će biti ugledni likovni umjetnici, izabrat će najbolji kazališni plakat. Nagrađeni autor najboljeg kazališnog plakata dobit će novčanu nagradu i priznanje na završnoj Svečanosti dodjele nagrada.
VII.
Svi zainteresirani za sudjelovanje na natječaju za najbolji kazališni plakat trebaju poslati do četiri (4) različita plakata, a svaki plakat u pet (5) primjeraka.

Plakate treba poslati najkasnije do 31. ožujka 2019.g. na adresu: ASSER SAVUS, T. Kotromanića 14, 32100 Vinkovci (s naznakom “Za izložbu kazališnih plakata”).
VIII.
Svim sudionicima pokriveni su, sukladno realnom troškovniku i raspoloživim sredstvima Festivala glumca, putni troškovi, 1/3 dnevnice, hotelski smještaj na bazi punog pansiona te troškovi prijevoza scenografije, a druge naknade nisu pokrivene (autorski honorari, dodatni troškovi i sl.).
IX.
Prijave za Festival u propisanom natječajnom roku, uz obavezno ispunjen priloženi Upitnik, dostavljaju se na adresu: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Zagreb, Amruševa ulica 19/III.

Za Festivalski odbor Festivala glumca:
Marija Filipović, dipl.oec.
Izvršna producentica

U P I T N I K
za prijavljenu predstavu 26. Festivala glumca
______________________________________________________
(naziv predstave i kazališta/produkcije)

1. Koliko ljudi dolazi na Festival ?
a) umjetnici:
_________________________________________________________
b) tehnika i organizacija:
_________________________________________________________
2. Koliko traje predstava?
__________________________________________________________
3. Koliko traje postavljanje scene?
__________________________________________________________
4. Koliko traje raspremanje scene?
__________________________________________________________
5. Navesti sve sudjelujuće glumce mlađe od 28 godina:
__________________________________________________________
6. Predračun putnih troškova - prijevoz i 1/3 dnevnice svih sudjelujućih te trošak prijevoza scenografije na bazi jedne izvedbe:
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posebne napomene (veličina scene, tehnički uvjeti i sl.):
______________________________________________________________________________________________________________________
Osoba za kontakt (ime i prezime, broj telefona/gsm/e-mail):
________________________________

Dodjelom nagrada završio je 25. festival glumca

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Iloku je večeras završio 25. festival glumca. Proteklih devet dana Ilok, Otok, Vukovar, Vinkovci i Županja ugostili su 20 predstava iz natjecateljskoga te dvije predstave iz popratnoga programa, zatim tri ispitne produkcije studenata iz Zagreba, Osijeka i Splita, retrospektivnu izložbu Dražena Bote, dan domaćice Branke Cvitković, dvije poetsko-glazbene večeri Glumci pjesnici i druga zanimljiva događanja, zaključno s Glumačkim sijelom.

 

 

U sklopu ovogodišnjega jubilarnoga 25. festivala glumca u natjecateljskom programu, po izboru Nade Abrus, publika Vukovarsko-srijemske županije imala je priliku pogledati 107 glumačkih ostvarenja. Sva ostvarenja je pratio i stručni ocjenjivački sud koji je predsjedao Vinko Kraljević uz članice Hanu Hegedušić i Tatjanu Bertok-Zupković. Od 107 glumačkih ostvarenja nagradili su 7 glumačkih ostvarenja te jednu predstavu u cjelini. Posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu, kazališnoj umjetnosti i Festivalu glumca, Festivalski odbor, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika te kazališna družina Asser Savus dodijelili su županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Predstava Dvoje u produkciji Teatra Exit iz Zagreba, u izvedbi Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka te režiji Matka Raguža dobitnica je Nagrade Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović, za najbolja umjetnička ostvarenja dvije glumice i dva glumca dodijeljene su: Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi Ustav Republike Hrvatske u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, Goranu Košiju za ulogu Vanjeka u predstavi Audijencija u produkciji Kazališta Virovitica, Antoniji Stanišić Šperanda za uloge u predstavi Tesla Anonimus u produkciji Gradskoga dramskoga kazališta Gavella iz Zagreba te Petri Kovačić Pavlina za uloge u predstavi Ol' smo za jedan dan u produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu.  Nagrada Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu ili mlade dodijeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Francoisea u predstavi Zašuti u produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Nagrada za najbolju glumicu do 28 godina pripala je Tesi Litvan za ulogu Jele u predstavi Povratak u produkciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, a Nagrada Ivo Fici za najboljeg glumca do 28 godina Robertu Španiću za ulogu Ive u predstavi Povratak u produkciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

 

 

„Dimnjačar“ Ljubomira Kerekeša izveden 1270. put

 

 

„Dimnjačar“ Ljubomira Kerekeša izveden 1270. put

 

Vukovar, 20. svibnja 2018. – Monodrama „Dimnjačar“ Ljubomira Kerekeša, praizvedena 1992. godine, u sklopu 25. festivala glumca doživjela je svoju 1270. izvedbu u Kavani Navis u Vukovaru, te ju je za Festivalskih dana pogledalo više od tisuću gledatelja u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Predstava je u sklopu popratnoga programa oduševila publiku u Nuštru, na Salašu Tena, u Mikanovcima, Iloku, Županji, Otoku, Ilači, Andrijaševcima, Vukovaru te gostovanje završava u nedjelju 20. svibnja u Tordincima.

 

Fotografije u visokoj rezoluciji nalaze se na poveznici:

https://drive.google.com/drive/folders/1WCf5wDghimFUT0esv1UkF0LetQI7CvSe?usp=sharing

 

 

 

Raspored devetoga dana 25. festivala glumca

19. SVIBNJA 2018. (subota)

 

 • 19:00 sati u Domu kulture u Otoku

  Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

  LJEPOTICA IZ LEENANEA

  Tekst: Martin McDonagh

  Režija: Dražen Ferenčina

  Scenograf: Branko Lovrić Caparin

  Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin

  Autor glazbe: Igor Karlić

  Igraju: Franka Klarić, Biserka Ipša, Bojan Brajčić*, Jakov Bilić

  Trajanje: 90 minuta

 

 • 20:00 sati u Slovačkom domu u Iloku

  Umjetnička akademija u Osijeku, Odsjek za kazališnu umjetnost

  Klasa doc. art. Jasmina Novljakovića

  Tadeusz Słobodzianek: NAŠ RAZRED

  Suradnici na klasi: Katica Šubarić, umj. asist.

  Igraju studentice i studenti: Josipa Oršolić, Katarina Šestić, Lovorka Trdin, Zdenka Šustić, Antonia Mrkonjić, Mirna Ostrošić, Marijan Josipović, Marko Capor, Gabrijel Perić i Lino Brozić

 

 • 20:00 sati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci 

  Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek za kazališnu umjetnost

  Klasa izv. prof. art. Gorana Golovka

  Sofoklo: ANTIGONA

  Suradnici na klasi: Nenad Srdelić, umj. asist.  i Katarina Romac, stručna suradnica

  Igraju studentice i studenti: Matija Grabić, Konstantin Haag, Jagoda Kumrić, Ana Uršula Najev, Slavena Verić i Donat Zeko

 

 • 20:00 sati u Kavani Navis u Vukovaru

  Kerekeš Teatar

  DIMNJAČAR

  Tekst: Mirko Kelek

  Režija: Ljubomir Kerekeš

  Igra:  Ljubomir Kerekeš

  Trajanje: 75 min

 

 • 21:15 sati u Dvorani Mladost u Županji

  Satiričko kazalište Kerempuh

  USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

  Tekst: Ante Tomić i Rajko Grlić

  Redatelj: Vinko Brešan

  Dramaturginja: Željka Udovičić Pleština

  Kostimografkinja: Doris Kristić

  Scenograf: Dragutin Broz

  Glazba: Mate Matišić

  Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar

  Igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja*, Vedran Mlikota

  Trajanje: 105 minuta

Raspored osmoga dana 25. festivala glumca

18. SVIBNJA 2018. (petak)

 

 • 11:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

  Gradsko kazalište Žar ptica

  PLAVA BOJA SNIJEGA

  Tekst: Grigor Vitez

  Režija: Leo Katunarić

  Scenografkinja: Dinka Jeričević

  Kostimografkinja: Dženisa Pecotić

  Koreografkinja: Zrinka Lukčec

  Glazba: Mario Mirković

  Oblikovatelj rasvjete: Aleksandar Mondecar

  Igraju: Dunja Fajdić, Petar Atanasovski, Zoran Pribičević, Vesna Ravenšćak Lozić, Ante Krstulović, Marko Hergešić, Vini Jurčić*, Robert Španić*, Boris Barukčić*, Josip Brakus*, Ognjen Milovanović*

  Trajanje: 45 minuta / Dob: 7+

 

 • 18:30 sati u Slovačkom domu u Iloku

  Umjetnička organizacija Teatroman i  Satiričko kazalište Kerempuh

  MUŠKARCI.HR

  Režija: Mario Kovač

  Producent: Roman Šušković-Stipanović

  Kostimografkinja: Doris Kristić

  Autor glazbe: Tomislav Babić

  Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola

  Igraju: Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić/Andrej Dojkić, Amar Bukvić / Živko Anočić

  Trajanje: 120 minuta

 

 • 20:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

  Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, Odjek glume

  Klasa red. prof. art. Joška Ševe

  KONJ ILI PAUK HVATA ŽABU

  Suradnici na klasi: Lea Anastazija Fleger, umj. asist.

  Igraju studentice i studenti: Antonio Agostini, Nika Barišić, Vid Ćosić, Igor Jurinić, Filip Lugarić, Ružica Maurus, Lara Nekić, Lidija Penić-Grgaš, Lucija Rukavina, Marin Stević, Ema Šunde i Lana Ujević

 

 • 20:00 sati u Domu kulture u Otoku

  Umjetnička akademija u Osijeku, Odsjek za kazališnu umjetnost

  Klasa doc. art. Jasmina Novljakovića

  Tadeusz Słobodzianek: NAŠ RAZRED

  Suradnici na klasi: Katica Šubarić, umj. asist.

  Igraju studentice i studenti: Josipa Oršolić, Katarina Šestić, Lovorka Trdin, Zdenka Šustić, Antonia Mrkonjić, Mirna Ostrošić, Marijan Josipović, Marko Capor, Gabrijel Perić i Lino Brozić

 

 • 20:00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru 

  Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek za kazališnu umjetnost

  Klasa izv. prof. art. Gorana Golovka

  Sofoklo: ANTIGONA

  Suradnici na klasi: Nenad Srdelić, umj. asist.  i Katarina Romac, stručna suradnica

  Igraju studentice i studenti: Matija Grabić, Konstantin Haag, Jagoda Kumrić, Ana Uršula Najev, Slavena Verić i Donat Zeko

   

 

 • 21:30 sati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

  Ludens teatar

  SJEĆANJE VODE

  Tekst: Shelagh Stephenson

  Režija: Franka Perković

  Prijevod: Lara Hölbling Matković

  Scenografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin

  Kostimografkinja: Marita Ćopo

  Autor glazbe: Stanislav Kovačić

  Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik

  Igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić/Enes Vejzović, Ivan Grčić

  Trajanje: 120 minuta

Raspored sedmoga dana 25. festival glumca

17. SVIBNJA 2018. (četvrtak)

 

 • 11:00 sati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

  Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar

  KAŠTANKA

  Tekst: Anton Pavlovič Čehov

  Režija: Vjera Vidov

  Dramatizacija: Petra Mrduljaš

  Scenografija, kostimografija i oblikovanje lutaka: Natalija Burnos

  Skladatelj: Igor Karlić

  Oblikovatelj svjetla: Frane Papić

  Igraju: Sara Lustig, Goran Vučko, Dominik Karakašić*, Irena Bausović

  Trajanje: 50 minuta / Dob: 11+

 

 • 19:00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru

  Gradsko dramsko kazalište Gavella

  TESLA ANONIMUS

  Tekst i režija: Filip Šovagović
  Scenografkinja: Veronika Radman
  Kostimografkinja: Marita Ćopo
  Autor videa: Ivan Marušić Klif
  Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik

  Glazba: Filip Šovagović i Fadil Abdulov Fafa

  Igraju: Marko Petrić, Andrej Dojkić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Tara Rosandić, Đorđe Kukuljica

  Trajanje:  80 minuta

 

 • 21:00 sat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

  Kazalište Virovitica

  AUDIJENCIJA

  Tekst: Vaclav Havel

  Režija: Dražen Ferenčina

  Prevoditelj: Ivan Kušan

  Scenograf i kostimograf: Krešimir Tomac

   Oblikovatelj svjetla: Damir Gvojić

  Izbor glazbe: Mario Nađ

  Igraju: Draško Zidar, Goran Koši

  Trajanje: 55 minuta

Raspored šestoga dana 25. festival glumca

16. SVIBNJA 2018. (srijeda)

 

 • 11:00 sati u prostorijama Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru 
  Prijem kod župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića

 

 • 12:00 sati u Lovačkom domu u Andrijaševcima
  Dan domaćice Branke Cvitković

 

 • 20:00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru

  Kazalište Smješko

  KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI

  O životu Marije Jurić Zagorke

  Tekst: Frana Marija Vranković

  Režija: Jasmin Novljaković

  Glazba: Damir Šimunović

  Oblikovatelj svjetla: Domagoj Klasić

  Igraju: Mirta Zečević, Mia Krajcar

  Trajanje: 50 minuta

 

 • 19:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

  Umjetnička organizacija Eurokaz,  Hrvatska kuća i  Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

  POVRATAK

  Tekst: Srđan Tucić

  Režija: Arija Rizvić, kolektiv i studenti ADU

  Glazba: Antun Toni Blažinović

  Scena: Stjepan Filipec Ges

  Kostimi: Mina Petra

  Igraju: Jasmin Telalović/Robert Španić, Tesa Litvan*, Suzana Nikolić, Marin Klišmanić, Antonija Stanišić Šperanda/Iva Jerković*, Borna Baletić, Žarko Potočnjak, Jadranka Gračanin Putnik, Ljiljana Ivančan

  Trajanje: 85 minuta

 

 • 19:00 sati u Domu kulture u Otoku
  Kerekeš Teatar: DIMNJAČAR 

 

 • 21:00 sati u  Caffe Park u Županji 
  Poetsko-glazbena večer Glumci pjesnici

Sudjeluju: Filip Šovagović, Fadil Abdulov Fafa, Enes Kišević, Stanislav Kovačić, Andrija Tunjić, Antuna Tudić, Darko Klarić, Zdravko Odorčić, Tena Orečić Tonković, Igor Baksa, Zvonko Zečević, Mirjana Sačer Bobanac i Zoran Kelava.

 

 • 21:00 sat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

  Kazalište Marina Držića

  SKUP

  Tekst: Marin Držić

  Režija: Ivica Kunčević

  Scenografija: Ivica Prlender

  Kostimografkinja: Danica Dedijer

  Skladateljica: Paola Dražić Zekić

  Dizajner svjetla: Zoran Mihanović

  Koreografkinja: Zrinka Japunčić

  Igraju: Branimir Vidić, Zijad Gračić, Edi Jertec, Izmira Brautović, Nika Lasić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Franjo Gadžić, Toni Kukuljica, Ivan Perić, Petar Puljić

  Trajanje: 80 minuta

 

 • 21:00 sat u Slovačkom domu u Iloku 

  Kerekeš Teatar

  DIMNJAČAR

  Tekst: Mirko Kelek

  Režija: Ljubomir Kerekeš

  Igra:  Ljubomir Kerekeš

  Trajanje: 75 min

Raspored petoga dana 25. festival glumca

15. SVIBNJA 2018. (utorak)

 

 • 19:00 sati u Slovačkom domu u Iloku 

  Kazalište Smješko

  KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI

  O životu Marije Jurić Zagorke

  Tekst: Frana Marija Vranković

  Režija: Jasmin Novljaković

  Glazba: Damir Šimunović

  Oblikovatelj svjetla: Domagoj Klasić

  Igraju: Mirta Zečević, Mia Krajcar

  Trajanje: 50 minuta

 

 • 9:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

  Kerekeš Teatar

  DIMNJAČAR

  Tekst: Mirko Kelek

  Režija: Ljubomir Kerekeš

  Igra:  Ljubomir Kerekeš

  Trajanje: 75 min

   

 

 • 21:15 sati u Domu kulture u Otoku

  Teatar Gavran

  ZABORAVI HOLLYWOOD

  Tekst: Miro Gavran

  Režija: Miroslav Međimorec

  Scena i kostimi: Jasmina Pacek

  Dramaturg: Miro Gavran

  Igraju: Željko Königsknecht, Jakov Gavran

  Trajanje: 80 minuta

   

 

 • 20:00 sati u caffe baru Excellent u Vinkovcima 
  Poetsko-glazbena večer Glumci pjesnici

Sudjeluju: Filip Šovagović, Fadil Abdulov Fafa, Enes Kišević, Andrija Tunjić, Zdravko Odorčić, Antun Tudić, Zvonko Zečević, Igor Baksa, Tena Orečić Tonković, Darko Klarić, Mirjana Sačer Bobanac, Lili Dimov i Mira Perić – Kraljik

Raspored četvrtoga dana 25. festival glumca

14. SVIBNJA 2018. (ponedjeljak)

 

 • 10:00 sati u Slovačkom domu u Iloku i u 18:00 sati u Domu kulture u Otoku

  Kazalište Tvornica Lutaka

  KIKI-JEV CIRKUS U ŽIVOTINJSKOM CARSTVU

  Tekst: Dora Delbianco

  Režija: Petra Radin i Mario Kovač

  Igraju: Marko Hergešić, Petra Radin, Petar Cvirn

  Trajanje: 35 minuta

  Dob: 4+

  Izvedbe: ponedjeljak, 14. svibnja u 10:00 sati u Slovačkom domu u Iloku i u 18:00 sati u Domu kulture u Otoku te

  četvrtak, 17. svibnja u 10:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

   

 

 • 19:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

  Gradsko kazalište – Scena „Gorica“ i  Umjetničke organizacije Kazalište „Moruzgva“

  OtpisaNE

  Tekst: Renato Baretić

  Režija i oblikovanje svjetla: Nikola Zavišić

  Scenografija i kostimografija: Irena Kraljić

  Oblikovanje tona i glazba: Willem Miličević

  Igraju: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić,  Slavko Sobin, Erna Rudnički

  Trajanje: 70 minuta

  Izvedba: ponedjeljak, 14. svibnja u 19:00 sati u Dvorani Mladost u Županji

   

 

 • 21:00 sat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

  Hrvatsko narodno kazalište Split

  OLʹ SMO ZA JEDAN DAN

  Tekst: Marko Uvodić

  Režija: Trpimir Jurkić

  Suradnik režije: Goran Golovko

  Glazba: Nela Bujas Luketić

  Kostim: Mladen Radovniković

  Autor stihova: Trpimir Jurkić

  Igraju: Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Petra Kovačić Pavlina, Stipe Radoja*, Monika Vuco*, Trpimir Jurkić, Domagoj Mijić

  Trajanje:  100 minuta

  Izvedba: ponedjeljak, 14. svibnja u 21:00 sat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

   

U ponedjeljak 14. svibnja 2018. glumac i pjesnik Enes Kišević održao je 3 nastupa u Osijeku

 

U ponedjeljak 14. svibnja 2018.  glumac i pjesnik Enes Kišević održao je 3 nastupa u Osijeku.

 

 

 

Prvi je ostvaren sa studentima Filozofskom fakultetu u Osijeku. Na susretu je bilo četrdesetak studenata i profesora.  U interaktivnom ozračju, Enes je govorio poeziju svjetskih i hrvatskih poznatih pjesnika.  Poseban akcent dao je na povijest poetske pisane riječi, od vremena zapisa starih nekoliko tisućljeća pa do danas.   Dakako, govorio je i vlastite stihove. Program je trajao po dogovoru 45 minuta, dakle 1 školski sat.  Ispraćen je odobravanjem i dugim pljeskom.

 

Drugi susret ostvaren je u osječkoj Prvoj gimnaziji. U organizacijskom dijelu posebno se istakla profesorica Margareta Princip koja je okupila tridesetak najdarovitijih učenika, najvećim dijelom maturante da se uključe u Enesov interaktivni program.   Akcenat je bio na velikanima književnosti: Andriću, Krleži  i Marinkoviću.   Nakon dogovorenih 45 minuta učenici nisu reagirali na školsko zvono već su poželjeli da se susret produži… pa je praktično potrajao i desetak minuta duže i to na uštrb sljedećega školskog sata u drugim učionicama i kod drugih profesor,  ali na opću radost učenika! 

 

Treći susret održan je Klubu knjižare Nova u središtu grada. Bilo je prisutno oko stotinu posjetitelja. Tu se Enes pokazao u punom svjetlu svoje poetske veličine jer je najvećim dijelom opisivao okolnosti pod kojima su nastajale pojedine pjesme iz njegovog bogatog opusa i kome su posvećene.  Program je trajao 65 minuta. Publika je bila toliko ushićena da se nakon programa, slikala s njim i tražila autograme.  I tu postignuta interakcija pa je jedna mlada profesorica poželjela govoriti Enesovu pjesmu … I ništa te kao ne boli…  To je i učinila uz veliki aplauz odobravanja. Moderator ovog susreta bio je prof. Ivica Vuletič, inače vlasnik knjižare Nova. 

 

I ovom prilikom bilo je govora i o Enesovom  ponovnom dolasku  u Osijeku, što je samo znak njegovih vrlo uspješnih nastupa.  

 

Nastupe je organizirala Alijansa naučnih, kulturnih i humanitarnih aktivnosti ANKH iz Osijeka, a voditelj sva tri susreta bio je Zvonko Penović, pjesnik i publicist.

 

 

                                                   

 

Raspored trećega dana 25. festival glumca

13. SVIBNJA 2018. (nedjelja)

 

 • 18:30 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru

  Zagrebačko gradsko kazalište Komedija

  REVIZOR

  Tekst: Nikolaj Vasiljević Gogolj

  Režija i dramaturgija: Dražen Ferenčina

  Scenograf: Miljenko Sekulić

  Kostimografkinja: Marita Ćopo

  Autor glazbe: Mate Matišić

  Scenski pokret: Rajko Pavlić

  Igraju: Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić/Ana Magud, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Vanja Ćirić, Filip Juričić, Ivan Magud, Ljubo

  Zečević, Marija Borić

  Trajanje: 2 sata i 45 minuta

  Izvedba: nedjelja, 13. svibnja u 18:30 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru

   

 

 • 22:00 sata na Meraji u Vinkovcima

  Teatar Exit

  DVOJE

  Tekst: Jim Cartwright 

  Režija i scenografija: Matko Raguž

  Kostimi: Marita Ćopo

  Glazba: Willem Miličević

  Oblikovanje svjetla i projekcije: Deni Šesnić

  Saksofon: Jakša Jordes

  Igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Dražen Čuček

  Trajanje: 80 minuta

  Izvedba: nedjelja, 13. svibnja u 22:00 sata na Meraji u Vinkovcima

   

Raspored drugoga dana 25. festivala glumca

12. SVIBNJA 2018. (subota)

 

 • 16:30 na ušću Vuke u Dunav
  Polaganje vijenaca ispred Križa na Dunavu te u 17:00 polazak brodom za Ilok

 

 • 20:00 sati u Slovačkom domu u Iloku
  Svečano otvorenje 25. festivala glumca 

  Voditeljice: Mia Krajcar i Martina Stjepanović

  Scenarij: Frana Marija Vranković

  Fotografije: Dražen Bota

 • nakon otvorenja

  Udruga za promicanje kulture NALA

  ĆIRO

  Tekst: Antonio Gabelić i Tarik Filipović

  Režija i odabir glazbe: Tarik Filipović

  Scenograf: Ivica Mamić

  Kostimografkinja: Vedrana Rapić

  Igra: Tarik Filipović

  Trajanje: 80 minuta

  Izvedba: subota, 12. svibnja u 20:00 sati u Slovačkom domu u Iloku

   

25. festival glumca svečano je otvoren

Ilok, 12. svibnja 2017. – Pred prepunom dvoranom Slovačkoga doma u Iloku župan Vukovarsko-srijemski, Božo Galić, svečano je otvorio 25. festival glumca. Nakon svečanoga otvorenja je izvedena predstava „Ćiro“, Udruge za promicanje kulture NALA iz Zagreba, Antonia Gabelića i Tarika Filipovića, a u režiji i izvedbi Tarika Filipovića. Publika je izvedbu nagradila aplauzom dugim deset minuta, a predstava je dobila čak 17 aplauza na otvorenoj sceni. Tarik Filipović svojim je „Ćirom“ oduševio publiku Vukovarsko-srijemske županije.

 

 

U narednih devet dana pozornice u Iloku, Otoku, Vinkovcima, Vukovaru i Županji postaju centrom hrvatskoga glumišta, a Grad Ilok do nedjelje postaje centar svih kazališnih zbivanja Vukovarsko-srijemske županije te je ovo ujedno i peti put da je Ilok grad-domaćin Festivala glumca.

 

 

Okupljene glumce i publiku na otvaranju je prvo pozdravila izbornica Nada Abrus te obrazložila svoj odabir predstava, a potom je sve glumce i publiku srdačno je pozdravila gradonačelnica Iloka, doktorica Marina Budimir. U svom govoru najavila je kako se nada „da ćemo ovakve i slične predstave u narednim godinama moći gledati i većoj i boljoj dvorani“. Branka Cvitković, ovogodišnja domaćica festivala istaknula je u svom govoru kako su glumac i glas jedno te kako je „glas glumčev pečat“, a „glumci su čuvari pečata“. Zaključila je kako je glas najmarkantnije glumačko sredstvo i da se zato važno baviti glasom i čuvati ga.

 

 

U ime Ministarstva kulture otvorenju je nazočila dr.sc. Iva Hraste-Sočo, koja aktivno sudjeluje u radu Festivalu glumca. Zaželjela je svim glumcima puno kazališnih nadahnuća i predstavljanja svojih umjetničkih djela koji će pripomoći stvaranju nove publike. U ime Festivalskog odmora, Joško Ševo zaželio je svim izvođačima da „Leti ko lišće što vir ga vije, za let si, dušo stvorena.“. Perica Martinović, predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika obratila je motivirajućim govorom u kojem je istaknula da je kazalište prostor slobode duha, kojeg Vukovarsko-srijemska županija prepoznaje.

 

 

Na Festivalu će u natjecateljskom program biti izvedeno dvadeset predstava iz Dubrovnika, Karlovca, Koprivnice, Osijeka, Splita, Šibenika, Velike Gorice, Virovitice, Zadra i Zagreba, a završava dodjelom nagrada i priznanja u nedjelju, 20. svibnja s početkom u 19 sati.

 

 

Raspored prvoga dana 25. festival glumca

 

11. SVIBNJA 2018. (petak)

 

 • 16:00 sati u Slovačkom domu u Iloku

  Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

  ZAŠUTI

  Tekst: Jan Sobre i Raven Ruell

  Režija, prijevod i dramatizacija: Damir Mađarić

  Scenografija: Marta Crnobrnja

  Kostimografija: Marija Šarić Ban

  Glazba: Gordana Evačić, Miroslav Evačić

  Igraju: Kristina Fančović*, Srđan Kovačević*, Edi Ćelić

  Trajanje: 45 minuta / Dob:  13+

  Izvedba: petak, 11. svibnja u 16:00 sati u Slovačkom domu u Iloku

   

 

 • 19:00 sati u Domu kulture u Otoku

Kazalište PlayDrama i  Hrvatsko narodno kazalište Zadar

UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO

Tekst: Elvis Bošnjak

Režija: Nenni Delmestre

Scenografija i kostimografija: Lina Vengoechea

Oblikovanje svjetla: Ivo Nižić

Igraju: Elvis Bošnjak, Alen Liverić, Justina Vojaković Fingler

Trajanje: 70 minuta

Izvedba: petak, 11. svibnja u 19:00 sati u Domu kulture u Otoku

 

 

 • 21:00 sat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

  Kazalište KNAP i Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac

  DOBRI ČOVJEK BAŽULEK

  Tekst: Nino Škrabe

  Režija: Georgij Paro

  Scenograf: Aljoša Paro

  Kostimograf: Morana Petrović

  Skladatelj: Damir Šimunović

  Igraju: Mladen Vasary, Giulio Settimo, Nino Pavleković*, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić*

  Trajanje:  80 minuta

  Izvedba: petak, 11. svibnja u 21:00 sat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

   

U petak počinje 25. festival glumca

 1. FESTIVAL GLUMCA, 11. do 20. svibnja 2018.

 

U petak počinje 25. festival glumca

 

Vinkovci, 8. svibnja 2017. – U petak, 11. svibnja u 16 sati u Slovačkom domu u Iloku izvedbom predstave „Zašuti“ Dječjeg kazališta „Branka Mihaljević“ iz Osijeka počinje program 25. festivala glumca, koji će se održati od 11. do 20. svibnja u Iloku, Otoku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima. Program prvoga festivalskoga dana nastavit će se u 19 sati u Domu kulture otok s predstavom Kazališta PlayDrama i Hrvatskoga narodnoga kazališta Zadar „Ubojstvo u Klubu Quasimodo“. Predstava „Dobri čovjek Bažulek“  Kazališta KNAP i Gradskoga kazališta Zorin dom Karlovac na rasporedu je u 21 sat u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci.

 

Svečano otvorenje 25. festivala održat će se u subotu, 12. svibnja s početkom u 20.00 sati u Slovačkom domu u Iloku. Nakon svečanoga otvorenja bit će izvedena predstava „Ćiro“, Udruge za promicanje kulture NALA iz Zagreba, Antonia Gabelića i Tarika Filipovića, a u režiji i izvedbi Tarika Filipovića.

 

Četvrt stoljeća glumci dolaze u gradove Vukovarsko-srijemske županije slaviti svoju umjetnost i svoje glumačko umijeće te ne čudi što je Festival glumca posvećen glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu. Jedinstven je to festival na kojem glumci biraju predstave, glumci su članovi ocjenjivačkoga suda i domaćini festivala.  Na jubilarnom festival publika će moći pogledati dvadeset predstava iz Dubrovnika, Karlovca, Koprivnice, Osijeka, Splita, Šibenika, Velike Gorice, Virovitice, Zadra i Zagreba.

 

I ove nas godine uz natjecateljski program gledatelje očekuje bogat popratni festivalski program. Uz tradicionalne manifestacije (Dan domaćice, Glumci pjesnici, Glumačko sijelo), popratni program ugostit će dvije predstave. Predstavu za odrasle „Dimnjačar“ Kerekeš Teatra i predstavu za djecu „Kiki-jev cirkus u životinjskom carstvu“ Tvornice Lutaka. Održat će se i Treći Susret akademija na kojem će se ispitnim produkcijama predstaviti studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Umjetničke akademije u Osijeku te Umjetničke akademija u Splitu. Sa svečanim otvorenjem Festivala glumca, 12. svibnja,  otvorit će se i retrospektivna izložba fotografija Dražena Bote 25 godina Festivala glumca, koja će biti postavljena za vrijeme trajanja Festivala u predvorju Slovačkog doma u Iloku, Doma kulture Otok, Hrvatskog doma Vukovar, Dvorane Mladost u Županji te Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci.

 

Raspored događanja dostupan je na stranicama www.festivalglumca.hr.

 

#

 

FESTIVAL GLUMCA

Festival posvećen glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu

 

Festivalom glumca upravlja Festivalski odbor, u sastavu: Joško Ševo (predsjednik), Ruža Marić (dopredsjednica), Grgo Krajina (dopredsjednik), Marija Filipović (izvršna producentica), Slaven Nuhanović (izvršni producent), Perica Martinović, Jasminka Mesarić, Himzo Nuhanović, dr. sc. Iva Hraste Sočo, mr. sc. Ivica Lovrić, Marija Budimir, Marina Sekulić, Zdenko Rečić, Jurica Buljan, Maja Barić Novaković,  Marijana Barnjak Jelić,  Ivanka Miličić i Dražen Bota.

 

Grad domaćin 25. festivala glumca je Grad Ilok, a domaćica festivala nacionalna prvakinja Branka Cvitković. Izbornica je Nade Abrus, a sve izvedbe pratit će ocjenjivački stručni sud kojeg čine profesorica Tatjana Bertok-Zupković s Umjetničke akademije u Osijeku, glumica Hana Hegedušić iz Hrvatskoga narodnoga kazališta u Varaždinu te prošlogodišnji dobitnik Nagrade Fabijan Šovagović Vinko Kraljević, umirovljeni član ansambla Zagrebačkoga gradskoga kazališta Komedija. Oni će dodijeliti osam nagrada svojim kolegama za najbolja umjetnička dostignuća. Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja dvije glumice i dva glumca, Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade i Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini, dodjeljuju se kao i proteklih godina. Novost jubilarnog Festivala glumca je posvećivanje posebne pažnje mladim glumicama i glumcima. Stoga postojeća Nagrada Ivo Fici, koja se dodjeljivala za najboljeg mladoga glumca ili mladu glumicu, postaje nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje mladoga glumca do 28 godina te se uz nju uvodi nova nagrada. To je Nagrada Zvonimir Torjanac za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina.

 

Festival glumca i njegova nastojanja najbolje ocrtava tekst kojeg je Zvonimir Torjanac napisao u uvodnoj knjižici trećeg Festivala glumca, a on glasi:  „Ovo je jedini festival u Hrvatskoj na kojem je u središtu glumac, jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događanja. Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela. Glumac, i sâm, kao i mnoštvo, može punim glasom reći: „kazalište, to sam ja“. Iz skromnosti i ljubaznosti prema teatru on to nikad ne izgovara. Kako bismo potakli, afirmirali i popularizirali glumačko stvaralaštvo posvećujemo mu ovaj festival. Festival je festival (dobre) glume, glumačkog umijeća, glumačke osobnosti, dara, specifičnosti i nikada ugaslog svjetla.“

 

 

Predstavljen program 25. festivala glumca

 

U maloj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru 26. travnja 2018. predstavljen je dvadeset i peti Festival glumca, koji će se održati od 11. do 20. svibnja 2018. godine. Grad domaćin 25. festivala glumca je Grad Ilok, a domaćica festivala nacionalna prvakinja Branka Cvitković.

 

 

Već četvrt stoljeća, u organizaciji Hrvatskoga društva dramskih umjetnika i Kazališne družine „Asser Savus“, glumci dolaze u Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi se okupili na jedinom festivalu koji u svom središtu ima glumca, pa su tako glumci izbornici, članovi ocjenjivačkoga suda, domaćini festivala i nagrađuje se isključivo glumačko umijeće, nagradama koje nose imena velikana hrvatskoga glumišta.  Gradovi Ilok, Otok, Županja, Vinkovci i Vukovar ugostit će dvadeset predstava iz cijele Hrvatske po izboru ovogodišnje izbornice Nade Abrus. "Dva mjeseca sam gledala predstave i uistinu sam se tome posvetila, vrlo pošteno i bez utjecaja sa strane sam odabrala svojih 20 predstava i apsolutno stojim iza njih i mislim da će publika koja bude gledala moj izbor biti oduševljena", rekla je izbornica Nada Abrus. Predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo kazao je kako je glumac u središtu pozornosti Festivala glumca te kako glumci s velikom radosti očekuju početak svakoga Festivala.

 


Sve izvedbe pratit će ocjenjivački stručni sud kojeg čine profesorica Tatjana Bertok-Zupković s Umjetničke akademije u Osijeku, glumica Hana Hegedušić iz Hrvatskoga narodnoga kazališta u Varaždinu te prošlogodišnji dobitnik Nagrade Fabijan Šovagović Vinko Kraljević, umirovljeni član ansambla Zagrebačkoga gradskoga kazališta Komedija. Oni će dodijeliti osam nagrada svojim kolegama za najbolja umjetnička dostignuća. Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja dvije glumice i dva glumca, Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade i Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini, dodjeljuju se kao i proteklih godina. Novost jubilarnog Festivala glumca je posvećivanje posebne pažnje mladim glumicama i glumcima. Stoga postojeća Nagrada Ivo Fici, koja se dodjeljivala za najboljeg mladoga glumca ili mladu glumicu, postaje nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje mladoga glumca do 28 godina te se uz nju uvodi nova nagrada. To je Nagrada Zvonimir Torjanac za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina.

 


Uz predstave u natjecateljskom program Festival glumca donosi i bogat poprati program, uključujući svečano otvorenje i dodjelu nagrada, Dan domaćice, Glumce pjesnike, Misu za glumce i Glumačko sijelo. Popratni program, uz spomenuta tradicionalna događanja, ugostit će dvije predstave i to predstavu za odrasle Dimnjačar Kerekeš Teatra i predstavu za djecu Kiki-jev cirkus u životinjskom carstvu Tvornice lutaka. Održat će se i treći Susret akademija, na kojem će se s ispitnim predstava predstaviti studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Umjetničke akademije u Osijeku te Umjetničke akademije u Splitu. Za trajanja Festivala bit će postavljena i retrospektivna izložba fotografija Dražena Bote 25 godina Festivala glumca u predvorju Slovačkog doma u Iloku, Doma kulture Otok, Hrvatskog doma Vukovar, Dvorane Mladost u Županji te Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci.

 

 

Svečano otvorenje 25. festivala održat će se u subotu, 12. svibnja 2018. u 20 sati u Slovačkom domu u Iloku.

 

 

 

Konferencija za medije 25. festivala glumca

 
 
Festivalski odbor Festivala glumca, na čelu s predsjednikom Odbora Joškom Ševom te predsjednicom Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Pericom Martinović, pozivaju vas na konferenciju za medije 25. festivala glumca u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u 12:00 sati u maloj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru (Županijska 9).
 
 
Na konferenciji će izbornica Nada Abrus predstaviti dvadeset predstava natjecateljskog programa, a Festivalski odbor će objaviti raspored igranja predstava, predstaviti Festivalsku domaćicu te članove Ocjenjivačkoga suda. Predstavljen će biti i bogat popratni program.  
 
 
Kako bismo za Vas mogli pripremiti dodatne materijale, molimo Vas da nam svoj dolazak potvrdite na mail press@festivalglumca.hr ili na tel. +385 1 4920 717, +385 1 4813 374,  do srijede 24. travnja u 18 sati.
 

Zahtjev za akreditiranje za praćenje 24. festivala glumca nalazi se na poveznici
 
 
Za dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju!
 
 
 
 
 
 
 
 

Izabrane su predstave za 25. festival glumca

Gradovi Vukovarsko-srijemske županije će od 11. do 20. svibnja ove godine po jubilarni  dvadeset i peti put postati glumačko središte. Ugostit će 25. izdanje Festivala glumca  u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Kazališne družine Asser Savus. Jedini je to festival u čijem je središtu isključivo glumac. Glumci su izbornici, članovi ocjenjivačkoga suda, domaćini i domaćice te se nagrađuju ponajbolja glumačka ostvarenja. Festival glumca posvećen glumcima i glumačkim umjetničkim ostvarenjima  i ove godine na svom programu sadrži i velike ansambl predstave i monodrame te predstave za odraslu publiku te za djecu i mlade. Od 57 prijavljenih predstava izbornica Festivala Nada Abrus je, nakon mjeseci posvećenih gledanju predstava, odabrala 20 predstava koje će publika moći pogledati u Iloku, Otoku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima. 

---

 

IZABRANE PREDSTAVE ZA 25. FESTIVAL GLUMCA
* Glumci mlađi od 28 godina
 
Gradsko dramsko kazalište Gavella, Zagreb
Filip Šovagović «TESLA ANONIMUS»
Koncept: Filip Šovagović
Igraju: Marko Petrić, Andrej Dojkić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Tara Rosandić, Đorđe Kukuljica Sviraju: Fadil Abdulov Fafa i Filip Šovagović
 
Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb
Ante Tomić i Rajko Grlić «USTAV REPUBLIKE HRVATSKE»
Režija: Vinko Brešan
Igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja*, Vedran Mlikota
 
Zagrebačko gradsko kazalište Komedija
Nikolaj Vasiljević Gogolj «REVIZOR»
Režija: Dražen Ferenčina
Igraju: Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić / Ana Magud, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Vanja Ćirić, Filip Juričić, Ivan Magud, Ljubo Zečević, Marija Borić
 
Teatar Exit, Zagreb
Jim Cartwright  «DVOJE»
Režija: Matko Raguž
Igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Dražen Čuček
Svira: Jakša Jordes
 
Teatar Gavran, Zagreb
Miro Gavran «ZABORAVI HOLLYWOOD»
Režija: Miroslav Međimorec
Igraju: Željko Königsknecht, Jakov Gavran
 
Koprodukcija Kazališta KNAP, Zagreb i Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac
Nino Škrabe «DOBRI ČOVJEK BAŽULEK»
Režija: Georgij Paro
Igraju: Mladen Vasary, Giulio Settimo, Nino Pavleković*, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić*
 
Kazalište Smješko, Zagreb
Frana Marija Vranković «KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI»
Režija: Jasmin Novljaković
Igraju: Mirta Zečević, Mia Krajcar
 
Udruga za promicanje kulture NALA, Zagreb
Antonio Gabelić i Tarik Filipović «ĆIRO»
Režija: Tarik Filipović
Igra: Tarik Filipović
 
Koprodukcija Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti, Zagreb
Srđan Tucić «POVRATAK»
Režija: Arija Rizvić
Igraju: Jasmin Telalović/Robert Španić, Tesa Litvan*, Suzana Nikolić, Marin Klišmanić, Antonija Stanišić Šperanda/Iva Jerković*, Borna Baletić, Žarko Potočnjak, Jadranka Gračanin Putnik, Ljiljana Ivančan
 
Umjetnička organizacija Teatroman, Zagreb i Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb
«MUŠKARCI.HR»
Režija: Mario Kovač
Igraju: Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić / Andrej Dojkić, Amar Bukvić / Živko Anočić
 
Koprodukcija Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gradskog kazališta – Scena „Gorica“, Velika Gorica i Umjetničke organizacije Kazalište „Moruzgva“, Zagreb
Renato Baretić «OtpisaNE»
Režija: Nikola Zavišić
Igraju: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Erna Rudnički
 
Hrvatsko narodno kazalište Split
Marko Uvodić «OLʹ SMO ZA JEDAN DAN»
Režija: Trpimir Jurkić
Igraju: Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Petra Kovačić Pavlina, Stipe Radoja*, Monika Vuco*, Trpimir Jurkić, Domagoj Mijić
 
Koprodukcija Kazališta Playdrama, Split i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar
Elvis Bošnjak «UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO»
Režija: Nenni Delmestre
Igraju: Elvis Bošnjak, Alen Liverić, Justina Vojaković Fingler
 
Kazalište Virovitica
Vaclav Havel «AUDIJENCIJA»
Režija: Dražen Ferenčina
Igraju: Draško Zidar, Goran Koši
 
Kazalište Marina Držića, Dubrovnik
Marin Držić «SKUP»
Režija: Ivica Kunčević
Igraju: Branimir Vidić, Zijad Gračić, Edi Jertec, Izmira Brautović, Nika Lasić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Franjo Gadžić, Toni Kukuljica, Ivan Perić, Petar Puljić
 
Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Martin McDonagh «LJEPOTICA IZ LEENANEA»
Režija: Dražen Ferenčina
Igraju: Franka Klarić, Biserka Ipša, Bojan Brajčić*, Jakov Bilić
 
Ludens teatar, Koprivnica
Shelagh Stephenson «SJEĆANJE VODE»
Režija: Franka Perković
Igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić, Ivan Grčić
 
Predstave za djecu i mlade
 
Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb
Grigor Vitez «PLAVA BOJA SNIJEGA»
Režija: Leo Katunarić
Igraju: Dunja Fajdić, Petar Atanasoski, Zoran Pribičević, Vesna Ravenšćak Lozić, Ante Krstulović, Marko Hergešić, Vini Jurčić*, Robert Španić*, Boris Barukčić*, Josip Brakus*, Ognjen Milovanović*
 
Dječje kazlište Branka Mihaljevića u Osijeku
Jan Sobre i Raven Ruell
«ZAŠUTI»
Režija: Damir Mađarić
Igraju: Kristina Fančović*, Srđan Kovačević*, Edi Ćelić
 
Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar
A. P. Čehov «KAŠTANKA»
Režija: Vjera Vidov
Igraju: Sara Lustig, Goran Vučko, Dominik Karakašić*, Irena Bausović
 
 
Izbornica 25. Festivala glumca
Nada Abrus, ak. glumica

Natječaj za 25. Festival glumca

Natječaj za 25. Festival glumca

Intendantima i ravnateljima kazališta, festivala, kazališnih družina i umjetničkih organizacija

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija raspisuju

NATJEČAJ za 25. FESTIVAL GLUMCA

I.
25. Festival glumca održat će se od 11. do 20. svibnja 2018.g.

Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 1. siječnja do 31. prosinca 2017.g.

Rok za prijavu na natječaj je 20. siječanj 2018.g.

II.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti sva kazališta, festivali, glumačke družine i umjetničke organizacije te pojedinci - članovi Hrvatskog društva dramskih umjetnika i studenti Akademije dramske umjetnosti koji svojim umjetničkim djelom ispunjavaju uvjete natječaja. Prijavljuje se jedna (1) predstava, a u prijavi molimo obavezno navesti datum premijernog izvođenja predstave, dostaviti programsku knjižicu i snimku predstave, kao i ispunjeni Upitnik koji je sastavni dio ovog natječaja.

Pri odabiru kazališne predstave koja se prijavljuje treba uzeti u obzir sve tehničke zahtjevnosti predstave i uskladiti ih s tehničko-scenskim mogućnostima kazališta i dvorana u gradovima Vukovarsko-srijemske županije u kojima se predstave igraju.

III.
Izbornici Festivala treba osigurati najmanje tri termina za gledanje prijavljene predstave i to u razdoblju od 21. siječnja do 31. ožujka 2018.g., a o terminima igranja predstava treba promptno i pravovremeno obavještavati Tajništvo HDDU-a.

Popis izabranih predstava koje će sudjelovati na 25. Festivalu glumca izbornica će objaviti najkasnije do 1. travnja 2018.g.

IV.
Sudionici Festivala predstave će igrati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku. Grad domaćin 25. Festivala glumca je grad Ilok.

V.
Posljednjeg dana održavanja Festivala Ocjenjivački sud dodjeljuje: dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumicama; dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumcima; nagradu Ivo Fici za najbolje ostvarenje mladoj glumici ili glumcu do 28 godina; nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade te nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. Nagrade se sastoje od priznanja, statua Fabijan Šovagović, Ivo Fici, Nevenka Filipović i Vanja Drach te novčanog iznosa.

VI.
Svim sudionicima osigurani su putni troškovi, dnevnice, hotelski smještaj na bazi punog pansiona te troškovi prijevoza scenografije sukladno raspoloživim sredstvima Festivala glumca, a druge naknade nisu pokrivene (autorski honorari za izvedbu i sl. dodatni troškovi).

VII.
Prijave za Festival u propisanom natječajnom roku, uz obavezno ispunjeni priloženi Upitnik, dostavljaju se na adresu: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, 10000 Zagreb, Amruševa ulica 19/III.

Za Festivalski odbor Festivala glumca:
Marija Filipović, dipl.oec.
Izvršna producentica