Konferencija za medije 27. Festivala glumca

Konferencija za medije 27. Festivala glumca - Kazališna kavana Kavkaz, ZagrebNa konferenciji za medije 27. Festivala glumca održane u kazališnoj kavani Kavkaz u Zagrebu,
predstavljene su izabrane predstave, najavljeni su popratni programi te raspored predstava i članovi ocjenjivačkog suda.
Ovogodišnji, 27. po redu, Festival glumca održat će se od 5. do 13. rujna u svih pet gradova Vukovarsko-srijemske županije:
Iloku, Otoku, Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a ovogodišnji grad domaćin Festivala je Grad Vukovar.

Na programu će biti 14 kazališnih predstava, koje je izabrao ovogodišnji izbornik 27. Festivala glumca, glumac i član zagrebačkog Gradskog kazališta "Komedija" Nedim Prohić, a domaćin festivala ove godine je umirovljeni glumac i ravnatelj Gradskog kazališta "Komedija", Niko Pavlović.

Članovi ocjenjivačkog suda koji će pratiti predstave i na kraju festivala proglasiti te nagraditi najbolje: glumice i glumce kao i predstave, biti će: umirovljena glumica, nacionalna prvakinja HNK-a u Zagrebu Branka Cvitković, ak.glumac, član drame HNK u Splitu Pere Eranović, te prvak drame HNK u Osijeku i izv. Prof. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Vjekoslav Janković.

Organizatori Festivala glumca su Umjetnička agencija Asser Savus te Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, uz potporu Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske županije te 5 gradova županije.
Svečanost otvorenja biti će u subotu, 5. rujna, u 18:00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru, a nakon svečanog programa otvorenja, Festival će započeti komedijom "Dekorater" Kazališta Lecirum iz Zagreba.
Konferenciji za medije nazočila je pročelnica za turizam i kulturu Marija Budimir.