Perica Martinović

„Ovaj festival volim punim srcem.“

Rođena je u Dubrovniku 16. svibnja 1955. Kazališna je, televizijska i filmska glumica. 1978. diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Joška Juvančića. Kćer je našeg velikana, glumca Miše Martinovića, te sestra Mara Martinovića, kojem također „daske život znače“. Ostvarila je mnoge uloge, od kojih izdvajamo tek poneke iz njezinog bogatog rada: „Stipe u gostima“, „Putovanje u Vučjak“, „Inspektor Vinko“, „Operacija Barbarossa“, „Život sa stricem“, „Đuka Begović“, „Luda kuća“, „Olovna pričest“, „Kako preživjeti do prvog“… Potpredsjednica HDDU-a i članica UO HDDU-a.

Anita Schmidt

„Zahvaljujem kolegama na ukazanom povjerenju. Prihvaćam ga s velikom odgovornošću i ljubavlju prema našem poslu.“

Kazališna, televizijska i filmska glumica, u stalnom angažmanu drame Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku rođena je 13. lipnja 1960. god. u Osijeku, gdje je i diplomirala 1983. Odigrala je preko stotinu uloga u matičnom i drugim kazalištima u zemlji i inozemstvu, poput Anke u Krležinu “Kraljevu”, Čehovljeve Natalije Ivanovne u “Tri sestre”, Shakespeareove Lady Macbeth, Špišićeve Dunje u “Kaćušama“.

Vanja Ćirić

„Zaljubljenica sam u teatar, film, glazbu…U Vinkovcima gostujem skoro svake godine na Festivalu glumca i počašćena sam što se ovaj put vraćam na ovaj zbilja poseban i drag Festival kao članica žirija. Hvala!“

Kazališna i filmska glumica, rođena u Zagrebu 23. kolovoza 1976. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U ansamblu Kazališta Komedija Zagreb. Tijekom uspješne karijere njene uloge donijele su joj i brojne nagrade, od kojih izdvajamo Marula i Nagradu Festivala glumca za ulogu Rože (Svoga tela gospodar); Nagrada hrvatskoga glumišta za ulogu Dore Balogh (Cigle svete Elizabete); Zlatna arena za najbolju žensku ulogu na Pulskom filmskom festivalu 2021. (Plavi cvijet, redatelj Zrinko Ogresta).